Openingstijden
Wij zijn gesloten. Voor schaalmodellen kunt u nog wel bij ons terecht.
PLM Cars
Elskensakker 42
5571SK Bergeijk
06 1709 0970
info@plmcars.nl
BMW 520 (E12)
Blikvanger, Hobbyproject, voor de BMW purist

Foto
Specificaties
Merk en type BMW 520 (E12)
Bouwjaar en maand 1975-2
Kilometerstand 150.000 km
Carroserievorm Sedan
Deuren 4
Kleur Rood
Brandstof Benzine
Transmissie Handgeschakeld
BTW Marge
Prijs Verkocht
Exterieur
Interieur
Techniek

Beschrijving

Weer eens een echte oldtimer in ons midden, eentje met een blauwe plaat met witte letters (zoals het hoort). De auto staat te koop maar hoeft niet weg. Momenteel wordt de auto enigszins opgeknapt en zo nu en dan wordt er in gereden dus de kilometerstand kan nog wat oplopen. De auto is APK gekeurd tot 27-11-2014.

Een echte blikvanger, deze bordeaux rode BMW 520 (ja geen 520i, dus de versie met de dubbele carburateur!). Doordat er destijds niet op het chroomwerk is bezuinigd is deze vroege E12 een plaatje om te zien. Een uitermate chique verschijning: bordeaux rood + chroom + een beige interieur + houtinleg in het dashboard. De laatste eigenaar heeft de auto vanaf 1994 in bezit gehad, en heeft de auto het grootste deel van de tijd binnen kunnen stallen wat de kwaliteit ten goede komt.

Vanzelfsprekend is de auto niet in concoursstaat, maar daar is de prijs dan ook naar. De prijzen van een gerestaureerde E12 liggen tegenwoordig tussen de E10.000,- en de E20.000,-. Naast het feit dat het gewoon erg leuk is om een dergelijke auto te bezitten / berijden kan het nog eens een leuke (en waardevaste) investering zijn. Laten we eerlijk zijn, geld op de bank zetten levert momenteel ook niets op, dan liever leuk speelgoed op de stoep zetten. Voor de kosten hoeft men het niet te laten, gezien de leeftijd blijft deze BMW voor de wegenbelasting buiten schot, wat verzekering betreft: momenteel kost de BMW ons E6,30 per maand!

Opties & Uitrusting

  • Radio / cassette
  • Toerenteller
  • Trekhaak